Portré fotózás Lídiával fekete-fehérben

A portré fotózás egy olyan műfaj, amelyben a fotós a modell személyiségét, hangulatát és kifejezését próbálja megörökíteni. Egy jó portréfotó nemcsak a modell külső jegyeit mutatja meg, hanem valamit elárul a belső világáról is. Ennek számos stílusa és technikája van, de én most egy olyan típusról szeretnék mesélni, amelyet nagyon szeretek: a fekete-fehér lezser fotózásról.

A fekete-fehér lezser portréfotózás lényege, hogy a modell természetes és laza módon viselkedik, nem pózol túlzottan vagy erőltetetten. A színek hiánya kiemelik a modell arcának formáit, vonalait és árnyalatait, valamint a fény-árnyék játékot. A fekete-fehér lezser portréfotók egyszerűek, de hatásosak, mert a figyelem a modellre irányul, nem a környezetre vagy a ruházatra.

A múlt héten egy nagyon kellemes portré fotózás részese lehettem, amelynek Lídia volt a főszereplője. Lídia egy régi ismerősöm, aki most szeretett volna néhány friss és lezser portréfotót magáról. A D1 stúdióban találkoztunk, ahol többféle háttér és világítás közül választhattunk. A célunk az volt, hogy minél természetesebb és kifejezőbb képeket készítsünk, amelyek tükrözik Lídia személyiségét és stílusát.

A fotózás során Lídia nagyon nyitott és közvetlen volt, így könnyen megtaláltuk a közös hangot. Ebben segített, hogy fotózás előtt egy kávé mellett beszélgettünk egy pár percet. A beszélgetésünk alatt sokat nevettünk, és ez jól látszik a fotókon is. Lídia mosolya ragyogó és őszinte, ami nagyon jól mutat a fekete-fehér felvételeken. A fekete-fehér színválasztás azért is volt jó ötlet, mert így jobban kiemelkedik a modell arca és tekintete, valamint a képek egyszerűbbé és elegánsabbá válnak.

A fotózás során, egy Nikon Z6 kamerát használtam Sigma, illetve Nikkor optikával. A SIgma szépen mosta a hátteret, a Nikkor pedig izgalmas látószöget biztosított 24mm-en, a széles látószögű képekhez.

A portré fotózás nem csak arról szól, hogy megörökítsük valakinek a külső jegyeit, hanem arról is, hogy megmutassuk a belső világát. Ehhez fontos, hogy a modell jól érezze magát a bőrében, és bizalmat érezzen a fotós iránt. Lídiával ez nagyon jól működött, hiszen mindketten élveztük a fotózást, és nem volt semmi görcsösség vagy feszültség közöttünk. A végeredmény pedig magáért beszél: gyönyörű és lezser portréfotók születtek, amelyeket büszkén mutathat meg Lídia bárkinek.

Ha te is szeretnél hasonló portréfotókat magadról, akkor ne habozz felvenni velem a kapcsolatot. Szívesen segítek neked abban, hogy megtaláld a legjobb helyszínt, időpontot és stílust a fotózáshoz. A portré fotózás egy nagyszerű lehetőség arra, hogy megmutasd magadnak és másoknak, milyen csodálatos ember vagy. Várlak szeretettel!