Csehov: 6-os számú kórterem

Csehov 6-os számú kórterem próbájának fotózása a múlt hétvégi teendőim között szerepelt, és szinte azonnal beleszerettem ebbe az előadásba. Nemcsak a színészek kiváló alakítása volt magával ragadó, hanem a rendező munkája is szívből jött.

Azonban az igazi élmény számomra a fotózás volt. Szeretek részt venni próbákon, mert így sokkal jobban megértem az előadások működését, és sokkal több lehetőségem van kreatív fotók készítésére. És ezúttal különösen nagy élmény volt, mert a hivatásos fotósok csak néhány általános képet készítettek a nézőtérről, és aztán leültek pihenni, de én az egész napi próbafolyamatot végigfotóztam. Azon kívül, hogy képeket készítettem a színészekről, a rendezői instrukciókról és a műhelymunkáról is fotókat készítettem.

Ez a személyes tapasztalatom ismét rávilágít arra, hogy a színházi fotózás nem csak egy egyszerű munka, hanem egy szenvedélyes hobbi számomra. És mindig örömömre szolgál, hogy a művészek munkájának megörökítésével hozzájárulhatok az előadások népszerűsítéséhez.

Alább a 30 kedvenc képemet láthatod, az átadott nagyjából 300-ból.